Tratamentul cu hormoni tiroidieni este frecvent recomandat în domeniul endocrinologiei. Cu toate acestea, miturile și înțelesurile greșite duc deseori la utilizarea incorectă sau întreruperea acestuia.

Dacă tiroida dvs. nu produce suficienți hormoni, suferiți de hipotiroidism. Gândiți-vă la acest lucru ca la un deficit de vitamine – corpul dvs. are nevoie de suplimentare. Endocrinologii recomandă adesea medicamente cu hormoni tiroidieni pentru a compensa această lipsă.

Modul corect de a lua aceste pastile? Dimineața, pe stomacul gol, cu un pahar de apă, cu 30 de minute înainte de micul dejun.

Dacă aveți îngrijorări legate de acest tratament, iată câteva răspunsuri la cele mai frecvente întrebări:

 1. Voi avea dureri de stomac dacă iau pastila pe stomacul gol?
 • Nu. Medicamentul nu crește aciditatea stomacului. Este recomandat să îl luați cu apă și să așteptați 30 de minute înainte de a mânca pentru o absorbție optimă.
 1. Ce se întâmplă dacă mănânc la mai mult de 30 de minute după ce iau pastila?
 • Nu e problemă. Doar asigurați-vă că așteptați cel puțin 30 de minute pentru a permite absorbția medicamentului.
 1. Euthyrox este un hormon. Există riscul de cancer?
 • Nu. Acest medicament doar înlocuiește ceea ce tiroida nu poate produce. Hormonii tiroidieni nu sunt legați de risc crescut de cancer, spre deosebire de unele anticoncepționale orale.
 1. Este sigur pentru bebeluși dacă sunt însărcinată?
 • Da. Hormonii tiroidieni sunt esențiali pentru dezvoltarea copilului în timpul sarcinii și după naștere.
 1. Pot să opresc medicamentul pentru tiroidă, având în vedere că iau multe medicamente și mă îngrijorează ficatul?
 • Trebuie să echilibrați beneficiile și riscurile. Dacă suferiți de hipotiroidism, tratamentul este esențial. În plus, multe alte substanțe, inclusiv unele medicamente frecvente și obiceiuri alimentare, pot afecta ficatul mai mult decât medicamentele pentru tiroidă.
 1. Am oprit tratamentul pentru că analizele arată bine. Este în regulă?
 • Analizele bune în timpul tratamentului indică doza corectă, nu vindecarea hipotiroidismului. Dacă opriți tratamentul, nivelurile hormonale pot scădea din nou.

Sănătatea dvs. este importantă. Este vital să aveți discuții deschise cu medicul dvs. despre orice îngrijorare sau nelămurire.

Phone Icon