Clinica Cuore Medical Cluj

Ecografia mamară: Diagnosticare precisă cu ultrasunete

Ecografia mamara este o examinare non invaziva, ce folosește ultrasunete pentru examinarea sânului. Aceasta metoda este folosita ca screening dar si ca metoda de diagnostic in afecțiunile mamare.

Având in vedere incidenta crescuta a cancerului de sân si apariția la vârste mai tinere se recomanda ca femeile peste 30 ani sa-si facă anual ecografie de sân, femeile peste 40 ani vor completa ecografia de sân cu mamografie daca este nevoie.

In cazul depistării unei formațiuni nodulare ecografia de sân poate fi completata cu plastografie in cadrul aceleiași examinări. Plastografia este o metoda ce măsoară elasticitatea unei leziuni comparativ cu țesutul sănătos si ajuta la diferențierea leziunilor benigne de cele maligne.

Cabinetul nostru dispune de aparatura necesara pentru a efectua aceste examinari.

Cand este necesara ecografia de san ?

Exemplu de ecografie mamară

ecografia mamară

Țesut Mamar  

Procedura de Ecografie Mamară

Ecografia Mamară este o procedură simplă și rapidă. Pacienta stă întinsă pe spate, iar medicul aplică un gel ecografic pe pielea sânului pentru a ajuta transmiterea completa a undelor sonore. Apoi, un transductor (un dispozitiv care emite ultrasunete) este mișcat pe suprafața sânului, captând imagini detaliate ale structurilor mamare. Procedura durează în general între 15 și 30 de minute și nu provoacă disconfort.

Elastografia: Un Plus pentru Diagnosticul Precis

În cazul în care ecografia de sân detectează o formațiune nodulară suspectă, examinarea poate fi completată cu opțiunea de elastografie. Elastografia este o tehnică avansată prezentă doar pe ecografele perfromante care măsoară elasticitatea țesutului mamar și ajută la diferențierea leziunilor benigne de cele maligne. Aceasta funcționează pe principiul că leziunile maligne sunt de obicei mai rigide decât țesutul sănătos sau benign. Astfel, elastografia oferă informații suplimentare valoroase care pot ghida deciziile de tratament și pot reduce necesitatea biopsiilor invazive.

Avantajele Ecografiei Mamare

Non invazivă și nedureroasă

Ecografia mamară nu implică radiații și nu provoacă disconfort, fiind o opțiune ideală pentru monitorizarea regulată (prevenție) a sănătății sânului.

Evaluare detaliată

Este eficientă în examinarea sânilor denși, unde mamografia poate fi mai puțin precisă.

Complementaritate cu alte metode

Atunci când este combinată cu elastografia și mamografia, oferă o imagine completă a sănătății sânului.

Detectare rapidă

Permite identificarea rapidă a modificărilor suspecte în structura sânului, crescând șansele de diagnostic timpuriu și tratament eficient.

Monitorizare în timp real

Poate fi folosită pentru a ghida proceduri minim invazive, cum ar fi biopsiile.

De ce să alegeți serviciile noastre?

Clinica noastră este dotată cu aparatură de ultimă generație pentru ecografie și elastografie, asigurând imagini precise pentru un diagnostic fără dubii. Echipa noastră de specialiști în ecografie are o vastă experiență în diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor mamare, oferind pacienților îngrijire de înaltă calitate într-un mediu confortabil și sigur.

Importanța prevenirii și diagnosticării precoce a cancerului de sân nu trebuie sa fie subestimată! Prin includerea ecografiei mamare în rutina anuală de sănătate, femeile pot beneficia un viitor mai sănătos și mai sigur. Nu amânați examinarea! Programați-vă astăzi o ecografie mamară la clinica noastră și beneficiați de expertiza și tehnologia noastră avansată.

Concluzie

Ecografia Mamară este un instrument esențial în detectarea și monitorizarea afecțiunilor sânului. Fiind o metodă non invazivă și accesibilă, aceasta ar trebui să fie o parte esențială a îngrijirii preventive pentru toate femeile.

Tarife

 Actul medicalTarif (RON) 
Ecografie mamara si axile300

Programul și Contactul Nostru

Locațiile noastre

Phone Icon