Clinica Cuore Medical Cluj

Excelență în Servicii de Ecografie Abdominală

Ecografia abdominală este o investigație imagistica folosita atât ca metoda de screening, pentru evaluarea stării de sănătate si a funcționalității organelor abdominale, dar si ca metoda de diagnostic pentru afecțiunile abdominale.

Ecografia abdominala folosește ultrasunete pentru a reproduce imagini ale organelor din zona abdominală precum ficatul, colecistul, pancreasul, rinichii, splina, vezica urinara, uterul, ovarele si proasta.

Informații despre ecografia abdominală

Cu ajutorul ecografiei abdominale se pot aprecia forma, dimensiunea si structura organelor abdominale sau pelviene si afecțiuni, precum:

Pregatirea pacientului pentru ecografia abdominala:

ecografia abdominală

Ecografie Ficat (comparatie intre un ficat sanatos si unul cirotic, de la stanga la dreapta)

Ecografia abdominală în comparație cu alte metode imagistice

Ecografia abdominală are avantajul accesibilității, rapidității și este neiradiantă în comparație cu alte metode imagistice precum tomografia computerizată (CT) sau imagistica prin rezonanță magnetică (RMN). Cu toate acestea, în unele situații, CT sau RMN pot oferi informații suplimentare și mai detaliate.

Concluzie

Ecografia Abdominală este esențială pentru evaluarea și monitorizarea sănătății organelor abdominale. Siguranța, eficiența și accesibilitatea acestei metode o fac indispensabilă în practica medicală de zi cu zi. Fie că este utilizată pentru diagnosticarea unor afecțiuni acute sau pentru monitorizarea bolilor cronice, ecografia abdominală oferă informații importante care pot ghida deciziile clinice și îmbunătăți rezultatele pentru pacienți.

Tarife

 Actul medicalTarif (RON) 
Ecografie abdomen si pelvis200

Programul și Contactul Nostru

Locațiile noastre

locatie cuore medical clinic horea 78
Servicii Ecografice Str. Horea 78
locatie cuore medical clinic cosasilor 3-7
Servicii Ecografice Cosasilor 3-7
Phone Icon