Clinica Cuore Medical Cluj

Ecografia Musculoscheletală: Instrument Modern pentru Diagnosticarea Afecțiunilor Articulare

Ecografia Musculoscheletala este o metoda imagistica moderna, neinvaziva, nedureroasa, care permite vizualizarea in timp real a articulatiilor si structurilor periarticulare din corpul uman, permitand diagnosticarea relativ rapida a unei game largi de afectiuni din aceasta sfera. Metoda aduce informatii de multe ori similare rezonantei magnetice nucleare sau computer tomografiei, insa cu costuri mai reduse, motiv pentru care reprezinta prima optiune de investigare paraclinica.

Avantajele Ecografiei Musculoscheletala

Exista o varietate de avantaje precum:

Afecțiuni Musculoscheletale

Afecțiunile in care se recomanda ecografia musculoscheletală sunt cele traumatice (rupturi ligamentele, tendinoase, musculare), degenerative, tumorale (tumori musculare, tendinoase), respectiv inflamatorii(artrite, miozite, tendinite, chisturi sinoviale). Principalele zone examinate ecografic sunt cele de umăr, cot, pumn, mana, torace, sold, genunchi, glezna si picioare. Odată cu aprecierea structurilor peri articulare, tot ecografic avem posibilitatea aprecierii structurilor moi:

Afectiunile in care se recomanda acest tip de examinare sunt variate:

Exemplu Ecografie Musculoscheletala

ecografia musculoscheletală

Procedura de Ecografie Musculoscheletală

Procedura de ecografie musculoscheletală este simplă și rapidă ca și in cazul ecografiei abdominale. Pacientul este așezat într-o poziție confortabilă, iar medicul aplică un gel ecografic pe zona de interes pentru a asigura transmiterea optima a ultrasunetelor. Un transductor este apoi mișcat ușor pe suprafața pielii, captând imagini detaliate ale structurilor musculare. În funcție de zona musculosheletală examinată și de complexitatea problemei, procedura poate dura între 15 și 30 de minute.

De ce să Alegeți Ecografia Musculoscheletală?

Accesibilitate

Disponibilitatea largă și costurile reduse fac ecografia musculoscheletală o opțiune accesibilă pentru o gamă largă de pacienți. Aceasta poate fi efectuată în clinica noastră de asemenea pe lângă alte tipuri de ecografii

Utilizare Extinsă

Ecografia musculoscheletală poate fi utilizată pentru o varietate de scopuri, inclusiv evaluarea post-operatorie, monitorizarea terapiei și ghidarea intervențiilor minim invazive, cum ar fi injecțiile intra articulare.

Precizie Diagnostică

Tehnologia modernă utilizată în ecografia musculoscheletală asigură imagini de înaltă rezoluție, permițând medicilor noștri să diagnosticheze cu acuratețe afecțiunile musculoscheletale. Acest lucru este esențial pentru dezvoltarea unor planuri de tratament optime.

Concluzie

Ecografia Musculoscheletală este un instrument esențial în diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor articulare și peri articulare. Fiind o metodă ne invazivă, nedureroasă și accesibilă, aceasta oferă imagini detaliate și precise în timp real, furnizând un diagnostic rapid și un tratament adecvat. Prin utilizarea tehnologiilor moderne și a expertizei medicale, serviciile de ecografie musculoscheletală pot oferi pacienților soluții eficiente și de încredere pentru problemele lor de sănătate.

Încurajăm pacienții să apeleze la ecografia musculoscheletală înaintea altor proceduri pentru a beneficia de toate avantajele acestei metode și pentru a-și menține si îmbunătății sănătatea musculoscheletala. Programați-vă astăzi o ecografie musculoscheletală la clinica noastră!

Tarife

 Actul medicalTarif (RON) 
Ecografie Musculoscheletala200

Programul și Contactul Nostru

Locațiile noastre

Phone Icon