1. Ce este ecografia abdominala?

Ecografia abdominala este o procedura non-invaziva care foloseste ultrasunete pentru a evalua organele abdominale. Aceasta poate fi efectuata pentru a diagnostica diferite afectiuni sau pentru a monitoriza un tratament. Ecografia abdominala poate fi practicata rapid si cu usurinta la clinica CuoreMedical.

Programati o ecografie abdominala la clinica CuoreMedical pentru a diagnostica cu precizie afectiunile abdominale si pentru a monitoriza tratamentul.

2. Când este necesară o ecografie abdominală?

În primul rând, ecografiile abdominale sunt realizate pentru a evalua organele si tesuturile din interiorul abdomenului. Acestea sunt esentiale în identificarea problemelor organelor vitale precum ficatul , vezica biliară( colecisul ) pancreasul rinichii si splina. Afecțiuni precum cancerul hepatic, tumorile benigne sau tumorile maligne ar putea necesita o ecografie. Alte simptome care justifică o ecografie includ durerea sau balonarea abdominala, durerile lombare sau pierderea inexplicabilă în greutate.

3. Tipuri de ultrasunete abdominală

Diferitele tipuri de ecografii abdominale răspund unor nevoi specifice de diagnosticare:

Ecografia abdominală generală: Oferă o vedere cuprinzătoare a organelor abdominale.

Ecografia renală: Examinează exclusiv rinichii și structurile adiacente.

Ecografia hepatică: Se concentrează asupra ficatului și a funcției acestuia.

Ecografia biliară: Cuprinde vezica biliară și canalele biliare.

4. Cum se efectuează o ecografie abdominală?

Procedura este simpla. Pacientul se întinde pe o masă de examinare, iar un ecografist aplică un gel special de lubrifiere pe pielea pacientului, asigurând o alunecare lină a transductorului de ultrasunete pentru a capta imaginile necesare. Această tehnică de imagistică în timp real îi permite ecografistului sa observe structura organelor abdominale.

5. Pregătirea pentru o ecografie abdominală

Pregătirea pentru ecografie implica un post de 8 până la 12 ore înainte de procedură, deoarece alimentele nedigerate ar putea obstrucționa undele sonore, împiedicând astfel o captare clară a imaginii.

6. Beneficii:

Non-invazive și nedureroase

Capacitate de imagistică în timp real

Fără expunere la radiații

7. Limitări:

Vedere limitată la pacienții cu gaze intestinale sau obezitate

Ineficientă în imagistica organelor ascunse de os sau aer.

8. Pretul unei ecografii abdominale

Pretul poate varia în funcție de tipul specific de ecografie. Oferim o gamă variată de ecografii abdominale la preturi accesibile.

9. Gânduri de concluzie

Ecografiile abdominale sunt instrumente de diagnosticare care furnizează informații cruciale despre structurile și organele din abdomen. Ele sunt esențiale pentru detectarea și diagnosticarea diferitelor afecțiuni, ajutând la monitorizarea afecțiunilor existente și la ghidarea anumitor proceduri medicale. Pentru a face o programare, contactați-ne 0752 807 337 și asigurați-vă că respectați instrucțiunile de pregătire furnizate pentru o acuratețe optimă a rezultatelor.

Acest articol își propune să demistifice procedura de ecografie abdominală, pregătind persoanele pentru o experiență fără cusur în timpul călătoriei lor de diagnosticare. Această înțelegere sporește în mod semnificativ gestionarea proactivă a sănătății abdominale, îmbunătățind astfel întregul continuum de asistență medicală.

Categorii: Ecografie

Phone Icon